La Croquante-salaatti

Rakastan salaatteja. Tämän ohjeen löysin Hyvä Terveys-lehden ruokaekstrasta, joka ilmestyi tänä keväänä. Siinä on jotain yhteistä lempisalaattini (Marlow&Sons-ravintolan porkkanasalaatti) kanssa, joten halusin heti kokeilla ohjetta.


Alkuperäisohje on Helsingissä sijaitsevan Four Seasons-ravintolan omistajan Farid Taibin kehittelemä. Oma versioni on lähinnä kompromissi reseptin ja keittiöstäni löytyneistä aineksista. Tässä siis oma versioni:

2:lle

100 g punakaalia
100 g retikkaa
omena
2 rkl sitruunamehua
muutama saksanpähkinä
20 g pinjansiemeniä
vuonankaalia yms. pehmeää salaattia
parmesania

Kastike:
1 rkl viinietikkaa
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
suolaa
vastaruohittua mustapippuria

Yhdistä kastikeainekset. Suikaloi punakaali erittäin ohuesti (esim. mandoliiniraastimella tai juustohöylällä) ja sekoita se kastikkeen kanssa. Anna marinoitua n. 30 min.

Kuori omena ja retikka. Leikkaa omena viipaleiksi ja pirskota päälle sitruunanmehu, jotta se ei tummenisi. Suikaloi retikka ohuiksi viipaleiksi. Pese salaatinlehdet ja kuivaa ne hyvin esim. salaattilingolla tai pellavapyyhkeellä (josta saa myös omatekoisen lingon: salaatinlehdet pyyhkeen sisään, kulmista kiinni ja muutama pyöräytys. Kannattaa mennä ulos tai suihkuhuoneeseen, jotta vesi ei lentele joka paikkaan :)

Paahda pinjansiemenet kuumassa pannussa ilman öljyä. Varo polttamasta niiden ihanaa pihkaisenkermaista makua! Murskaa saksanpähkinöitä hieman.

Asettele salaatti, punakaali, retikka ja omena lautasille ja ripottele pähkinämurska ja pinjansiemenet päälle. Vuole koristeeksi muutamia lastuja parmesanista ja viimeistele annos muutamalla tipalla kylmäpuristettua rypsiöljyä sekä pippurimyllyn pyöräytyksellä.

Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts