3 Apr 2017

Sausage Pasta - Siskonmakkarapasta



I've previously posted a recipe for sausage stuffed shells (you can also read there more about the sausage type I've used here (Finnish siskonmakkara)). This recipe is basicallyto the previous recipe what spaghetti bolognese is to lasagne, an easier option. You will just have to make tomato sauce, cook the sausages in it and boil the pasta. Yummy!!!


Sausage Pasta

serves at least 4

1 onion, finely diced
1 Tbsp vegetable oil
1 carrot, finely diced
1-2 celery stalks, finely sliced
2 cans crushed tomatoes / tomato passata
2 Tbsp concentrated tomato puree/paste
1 tsp sugar
2 tsp dried basil and oregano each
salt

6-8 (400-500 g) siskonmakkara-sausages (or other)

Reserve 75-100 g spagetti/eater

First, make the tomato sauce:
Heat the vegetable oil and saute onions until translucent. Add the carrots and celery and saute a couple of minutes. Stir in tomatoes, puree, herbs and sugar. Add 1 can of water (use the emptied tomato can for measurement). Bring it to boil and then reduce heat to simmer. Simmer at least 10 minutes (the longer you cook, the better the taste gets).

Start to boil water for spaghetti. Squeeze the sausages to suitable sized pieces from their shells to the hot tomato sauce. Let the sauce bubble at least 5 minutes after adding the last sausage piece. Check if they are done. (Check the salt, sausages are usually quite salty).

Meanwhile the sausages are cooking, cook your spaghetti according to the package's instructions. Enjoy!



Siskonmakkarapasta

ainakin 4:lle

1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 porkkanaa
1-2 sellerinvartta
2 tlk tomaattimurskaa / paseerattua tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
2 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua oreganoa

6-8 (400-500 g) siskonmakkaraa

75-100 g spagettia/ruokailija

Tee ensin tomaattikastike:
Lämmitä öljy pannussa ja kuullota sipulia, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää porkkanakuutiot ja selleriviipaleet ja kuullota niitä vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, -pyree, yrtit ja sokeri. Lisää n. 1 tölkillistä vettä. Kiehauta ja sitten vähennä lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä ainakin 10 minuuttia.

Laita spagetin keittovesi kiehumaan. Purista makkarat paloina kuoristaan suoraan kuumaan tomaattikastikkeeseen kypsymään. Anna kastikkeen kuplia ainakin 5 minuuttia viimeisen makkarapalan lisäämisen jälkeen. Tarkista lopuksi kypsyys ja suola (makkaroissa on melko paljon suolaa).

Makkaroiden kypsyessä keitä spagetti valmiiksi (paketin ohjeiden mukaan).

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...