Sobaa hunaja-soijakastikkeella


Soba tarkoittaa japaniksi sekä tattaria että tattarinuudelia. Yksi japanilaisista lempiruoistani on Zaru Soba: viileitä nuudeleita, joita dipataan mm. soijaa sisältävään kastikkeeseen. Kokeilin tällä kertaa kuitenkin hieman erilaista reseptiä, palaan Zaru Sobaan vielä myöhemmin. Tätä syödessäni tajusin, kuinka paljon ohje oikeastaan muistuttaa avokadopastaa. Ensi kerralla taidankin lisätä mukaan paloiteltua avokadoa :P


Sobaa hunaja-soijakastikkeella (2:lle)


120 g soba- eli tattarinuudeleita
1-2 kesäsipulinvartta (tai jos teet tätä kevätsipuleista, laita myös valkoinen osa), silputtuna
tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl (paahdettuja) seesaminsiemeniä

Kastike:
1-2 tl rypsiöljyä
1/2-1 tl kuivattua chilirouhetta
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 tl juoksevaa hunajaa
2-3 tl soijakastiketta

Aloita kastikkeesta: Laita rypsiöljy ja chilirouhe mikronkestävään astiaan, lämmitä noin 30 s täydellä teholla. Anna jäähtyä hetki. Lisää seesamiöljy, hunaja ja soijakastike.

Keitä soba pakkauksen ohjeen mukaan (tai hieman lyhyemmän aikaa). Kaada nuudelit siivilään ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä (muuten ne jäävät jotenkin tahmaisiksi). Kaada nuudelit takaisin kattilaan (tai tarjoiluastiaan) ja sekoita kastike niihin. Säästä osa sipulinvarsista, korianterista ja seesaminsiemenistä koristeluun ja sekoita loput nuudeleihin. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

Lähde: Just One Cookbook

Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts