London Cheesecake

Paras juustokakku on mielestäni sellainen uunissa paistettu. Liivatteella hyydytettävistä en pidä enää kovin paljon. Eräs kuuluisampi blogi ehti juuri postaamaan samasta aiheesta, mutta olen sitä mieltä, että oma ohjeeni on parempi (mutta kunnia ei ole minun vaan lukuisten nettiohjeiden ja tietenkin myös Nigellan, jonka ohjetta olen pääosin käyttänyt). Ohje on Nigellan mukaan Lontoon juustokakku, vaikka mielestäni tämä on New Yorkin kakku. Vesihaude on toiminut itselläni aina, joten käytin sitä nytkin, vaikka on muitakin keinoja paistaa juustokakkuja. Vesihauteessa paistetun kakun pinta pysyy tällöin eheänä ja siitä tulee ihanan mehevä. Irtopohjakakkuvuoka täytyy kuitenkin vuorata ulkopuolelta kaksinkertaisella foliolla, jotta vesi ei pääse valumaan saumoista kakkupohjaan. Pinta pysyy myös ihanan valkoisena loppuvaiheessa lisättävän ranskankerman ansiosta.



Pahaksi onneksi minulla ei ole kuvia tästä kakusta (taisin joskus kirjoittaakin aiheesta, kakku+bloggaus+kakun vieminen), mutta muutamat työkaverini pyysivät ohjeen, joten postaan sen nyt ilman kuvia. Tein kakun 24 cm pyöreään irtopohjavuokaan, mutta ensi kerralla teen sen ehkä pienempään vuokaan tai lisään täytteen määrää, jotta kakusta tulee korkeampi. Yritin myös tehdä kakkuun pyörteiset koristelut mansikkasoseella, mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen...

London Cheesecake (10-12:lle)


Pohja:
170 g grahamkeksejä (esim. Digestive)
60 g voita, sulatettuna tai huoneenlämpöisenä

Täyte:
600 g tuorejuustoa (ei kevyt!)
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 keltuaista
1 rkl vaniljauutetta (tai korvaa osa sokerista vaniljasokerilla)
2 rkl sitruunamehua

Päälle:
200 g ranskankermaa
1 rkl vaniljasokeria

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Halutessasi voit vuorata myös reunat leivinpaperisuikaleella. Vuoraa vuoka kaksinkertaisella foliolla ulkopuolelta varoen rikkomasta sitä, se estää veden pääsyn kakkuvuokaan. Kiehauta vesihaudetta varten vettä. Murskaa keksit ja sekoita niihin voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään välttäen liikaa vatkaamista. Kaada pohjan päälle. Laita kakkuvuoka uunivuokaan ja kaada siihen kuumaa vettä. Vesihauteessa vettä tulisi olla n. 3-4 cm verran (riippuen tietysti kakun korkeudesta, veden pinnan ei tarvitse ulottua täytteen kanssa samalle korkeudelle, mutta mielellään lähes sinne asti). Paista vesihauteessa 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä leivinpaperilla. Täytteen tulisi olla hieman jähmettynyt tässä vaiheessa, mutta vielä "hyllyvä". Sekoita päällykseen tuleva ranskankerma ja vaniljasokeri. Kaada kakun päälle ja paista vielä n. 15 min. Anna kakun jäähtyä ja nosta se jääkaappiin. Kakun maku syvenee jääkaapissa ja rakenne kiinteytyy huomattavasti. Suosittelen tarjoamista vasta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä.

Alkuperäisresepti:
Nigella Lawson: How to Be a Domestic Goddess.

Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts